zaterdag 1 december 2012

Nieuw in de supermarkt

Een deel van de nieuwe lekkernijen uit de maand november 2012
In de laatste maanden van het jaar puilen de schappen van de supermarkten uit met alle nieuwe producten die ze al dan niet tijdelijk verkopen. Een paar producten van de nieuwe oogst hier besproken en beoordeeld.



Chocolademelk met amandelsmaak ***
Goed voor het Sinterklaas-/Decembergevoel. Mag best langer in het assortiment verkrijgbaar zijn dan deze winter. Vroeger werd chocomel gemaakt door Nutricia, nu door FrieslandCampina in het Belgische Aalter.


Heinz nieuwe oogst tomatenketchup **
Proeft ietsjes anders en is wat roder van kleur dan de originele ketchup sinds 1869. Blijkbaar is deze variant op de Beaujolais Primeur fabrikant Heinz vorig jaar goed bevallen. In 2011 bracht Heinz namelijk voor het eerst een nieuwe oogst op de markt. De tomaten voor de ketchup worden in Portugal gekweekt, in de buitenlucht. Om gelijk verder te gaan in de tomatenhoek: Heinz komt ook met Balsamico ketchup ***. Die smaakt wel anders. Sympathiek product ter afwisseling.


Peijnenburg appel kaneelkoek *
Smaakt wel ok, maar bij een koek die appel-kaneel heet, maar waarin geen enkel appelstukje te vinden is, haak ik af.


Cup a soup quattro stagioni (limited edition) 0
Quattro stagioni betekent letterlijk 'vier jaargetijden' en is vooral bekend als pizza. Die bevat onder andere tomaat, kaas, ham, champignon, paprika, salami en basilicum. Mmmamma mia, en dat nu allemaal in één soep! Je springt zowat op de tafel van verwachting, maar... bij het maken bekruipt je al snel een heel ander gevoel. Je kent vast de geur van een wasmand wel met daarin enkele langgedragen mannensokken. Zó ongeveer ruikt én smaakt deze soep. Ronduit smerig en nog slecht voor je zouttoevoer ook. Ik vind dat ze erop moeten zetten 'Gevaar voor de gezondheid'. Ik limit deze edition tot één zakje uit een doosje van drie. De andere twee gaan in de kiepelton.
Gelukkig is de Cup a soup Red Curry & Coconut *** wel smaakvol, een echte kick uit Azië! Die mag blijven.




Milka & Tuc ****
Bijzondere combi van de bekende vrij zoete Milka chocolade en de zoutige koekjes van Lu. Geinig is dat de koekjes niet massief zijn, maar dat aan beide kanten van de chocolade een opzet Tucje zit. Lekker. Wat mij betreft een blijfertje. Die 85 gram gingen in een keer door het mondje.
Milka & Lu ***
Iets minder spannend, want een zoet koekje met zoete chocolade is net wat voorspelbaarder in smaak.



Katja Oeries **
De Oeries-snoepjes bevatten uitsluitend natuurlijke kleurstoffen en smaakstoffen en zijn vrij van dierlijke gelatine. Dit is ideaal voor vegetariërs. De drop is aardig, maar het lijkt mij iets te veel op die dropstaafjes in Engelse drop die ik het minst lekker vind, daar waar geen gekleurde delen aanzitten... de aardbeisnoepjes zijn niet slecht, maar je mist het zure of zo je wilt chemische van de aardbeimatjes die andere merken maken. Het is dat het zo verantwoord is, maar anders ga ik voor de onnatuurlijkere variant.


Gü toetjes ***
Al sinds oktober 2011 te koop, maar een jaar later krijgen de toetjes weer extra aandacht in bijvoorbeeld AllerHande. Gü klinkt Turks, maar de glazen potjes cheesecake zijn Engels,maar gebaseerd op een Belgisch recept. In het nostalgisch geïllustreerde kartonnen doosje zitten twee toetjes verpakt. In Nederland alleen te koop in de smaken Chocolate & Vanilla Cheesecake en Citrusy Lemon Cheesecake. Citrusy Lemon Cheesecake geprobeerd. De combinatie van 59% cheesecake, 25% biscuitbodem en 16% lemon curd is fris, fruitig, niet te zoet, een beetje romig en met een knapperbodem. Wow! Lijkt klein, maar is best machtig, voor de echte toetenfan! Het zal niet lang duren voor ik de chocoladevariant ook probeer!

Chio-zoutjes ***
Ruim een jaar geleden behoorde ik tot de testpersonen van de verpakking van de zoutjes die inmiddels in alle winkels liggen. Die zakken waren toen al min of meer zoals ze er nu uitzien (chique uitstraling met kleurige afbeeldingen op een zwarte ondergrond), maar op de Indiase zoutjes stond toen nog de Mahatma Ghandi. Smakeloos vond ik dat. Gelukkig zijn de zoutjes wel meteen lekker. Ze hebben stuk voor stuk een totaal andere smaak dan welke flavour ook uit het Lays-assortiment. Ze zitten meer tegen de Smiths-smaken aan: de Ringlings en Grills. Mijn favorieten uit het Chio-assortiment zijn de Bowlers, zowel de pindakaas variant (Original) als die met curry (Spiced). Chio is nieuw op de Nederlandse markt, maar het Duitse merk bestaat al sinds 1962. De merknaam wordt gevormd door de eerste letters uit de voornaam van de Von Opel-familieleden: Carlo, Heinz en Irmgard gevolgd door de eerste letter uit de familienaam von Opel.


Lätta halvarine **
Hernieuwd op de Nederlandse markt, want in 2004 werd het merk Lätta door Unilever weggesaneerd. Het is luchtig opgeklopte halvarine met een licht zoutige smaak. Het opkloppen is met stikstof gedaan. Volgens de fabrikant kun je het 'scoopen' op een stokbroodje, bagel of croissant. Op een dubbele boterham gesmeerd gaat het effect van het luchtige verloren, dus voor het mondgevoel is het product geschikter als 'topping'. Exclusief bij Albert Heijn te koop. Ik vind de verpakking beter dan de inhoud; wat een smaakvolle kleuren hebben die l ä t t en a!


Sterrenlegenda:
0=rechtstreeks voor in de kliko
*=ach, zonde voor de hoeveelheid calorieën die je mag genieten op de dag
**=best aardig, maar ook niet meer dan dat
***=lekker
****=heel smakelijk
*****=mag ik een infuus ermee?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten