donderdag 2 augustus 2012

Wordfeuddrama

In ‘De Avonturen van mevrouw Nederland’ krijgt een alleenstaande vrouw een mobiele telefoon cadeau van haar zoon, die aan de andere kant van de wereld woont. Het onschuldige spelletje Wordfeud zorgt ervoor dat haar overzichtelijke leven compleet overhoop komt te liggen.

Bert Kommerij

Schrijver Bert Kommerij laat zich graag inspireren door nieuwe media. Het idee voor het hoorspel ontstond toen hij zelf Wordfeud speelde en de chatfunctie ontdekte: "Eigenlijk is Wordfeud een dating-game met vertrouwde elelementen."

De NTR zag wel brood in het ‘Wordfeuddrama’ en gaf groen licht. De hoorspelserie zal in 20 delen worden uitgezonden onder de titel De avonturen van mevrouw Nederland. Te beluisteren vanaf maandag 6 augustus 2012. Een maand lang iedere werkdag om 18.55 uur op Radio 5. De afleveringen duren elk 3 tot 4 minuten.

Opnamen hoorspel
Naast de vier personages in het hoorspel en de verteller speelt de cellomuziek van Barbara Okma een belangrijke rol. Met de stemmen van: Rick Nicolet (Mevrouw Nederland), Isabella Chapel (Tineke, de overbuurvrouw), Coen van Vlijmen (Victor, de zoon), Hubert Fermin (Boy), Bert Kommerij (verteller). Muziek: Barbara Okma. Opname en geluidsvormgeving: Jeroen Kuitenbrouwer. Cello: Tjakina Oosting. Fluit: Asia Maldzis Winter. Tekst en regie: Bert Kommerij.

Rick Nicolet als mevrouw Nederland


Wie een aflevering mist, kan binnenkort de hele serie online beluisteren; ook komt er een cd-uitgave. Er wordt nu al gesproken over een serie langere afleveringen van een kwartier in de nacht.

Foto's van de opnamen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten